Notariskosten lening

Image

Notariskosten lening

Bij de aankoop van een huis kan niet iedereen zomaar de bijkomende kosten betalen. Daarom biedt JustLoan een hypothecaire lening aan, aangevuld met een notariskostenlening om die extra kosten te dekken. Zo kan jij toch het appartement of huis van je dromen kopen..
Image

Financiering notariskosten hypothecaire lening

Heb je een stabiel, goed inkomen maar geen spaargeld om de bijkomende kosten van een woonkrediet te kunnen dragen? Laat je dromen dan niet in duigen vallen. De notariskostenlening is immers de ideale oplossing voor jou.
Een hypothecaire lening inclusief notariskosten loopt aan voordelige voorwaarden. We kunnen de lening bijvoorbeeld spreiden over 10 jaar, waardoor de maandelijkse afbetalingen draaglijk blijven voor jou.
Image

Uit wat bestaan de bijkomende kosten?

Registratierechten
Als je de aankoop van je huis of appartement officieel wil maken, moet je registratierechten betalen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de regio.
Alle verkoopovereenkomsten vanaf 1 juni 2018 geldt het volgende:
In Vlaanderen betaal je het nieuwe verlaagde tarief van7 % op het aankoopbedrag. De onderhandse verkoopovereenkomst wordt in aanmerking genomen. Voor een aankoop tot 200.000 euro geldt een vrijstelling voor de eerste schijf van 80.000 euro. In bepaalde kernsteden of gemeenten van de Vlaamse Rand rond Brussel is die vrijstelling geldig bij woningen tot 220.000 euro.
Als je de woning energetisch renoveert, daalt het tarief tot 6%. Koop je een onroerend erfgoed aan waarin je bepaalde investeringen uitvoert? Dan daalt het tarief zelfs tot 1%.
JustLoan informeert je graag over de voorwaarden.
Image

Ereloon notaris

Het ereloon van de notaris is een vast percentage dat je betaalt op de aankoopprijs van je woning. Dat percentage is bepaald door de overheid en is afhankelijk van de hoogte van de aankoopprijs. Op die manier kan de notaris nooit te veel vragen.

Leningkosten
Het inschrijvingsrecht van 0,30 % van het leenbedrag
Het loon van de hypotheekbewaarder
Een percentage op het leenbedrag als honorarium van de notaris
Een percentage van 1 % op het leenbedrag als registratierecht
Vaste aktekosten

Let Op, lenen kost ook geld ! Meer info