Overbruggingskrediet

Image

Overbruggingskrediet

We begrijpen het maar al te goed: je gaat op zoek naar een nieuwe droomwoning en je valt op een aanbod dat je niet kan weigeren. Maar helaas, je huidige woning is nog niet verkocht. En natuurlijk had je graag gebruikgemaakt van het geld dat je van deze verkoop overhoudt. Zo kom je misschien onder druk te staan om je huidige eigendom aan een te lage prijs te verkopen.
Image

Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is voor jou de ideale oplossing. De naam zegt het zelf al: een overbruggingskrediet geeft jou de mogelijkheid om financieel de periode te ‘overbruggen’ tussen het tekenen van de nieuwe aankoopovereenkomst en de verkoop van je oude woning. Wij schieten met andere woorden het bedrag voor dat je zal krijgen bij de verkoop van je eigendom.
Neem bijvoorbeeld Tom en Chantal. Zij hebben een stads appartement met een geschatte waarde van 180.000 euro. Ze willen echter een gezin stichten en hebben daarom een huis van 250.000 euro op het oog.
Om het huis zeker niet mis te lopen, gaan ze een overbruggingskrediet aan voor de waarde van 180.000 euro. Voor de overige 70.000 euro sluiten ze een nieuwe hypothecaire lening af. Op het moment dat ze hun stads appartement hebben verkocht, betalen ze het geleende overbruggingskrediet van 180.000 euro plus de intresten terug..
Image

Wat kost een overbruggingskrediet?

Je bent bij een overbruggingskrediet altijd gebonden aan een vaste rentevoet. Er zijn verschillende mogelijkheden om de intresten op het overbruggingskrediet af te lossen. Bij een klassiek overbruggingskrediet betaal je maandelijks intresten af op het bedrag dat je hebt geleend.
Je hebt ook de mogelijkheid om geen maandelijkse intresten te betalen tijdens de looptijd van de overbrugging. Je lost dan het kapitaal samen met de intresten af op het moment dat je oude woning verkocht is.
Image

Een looptijd tot 24 maanden

Door onze samenwerkingen met verschillende banken kunnen we je overbruggingskredieten aanbieden met een looptijd tot 24 maanden. Je hoeft tijdens de duurtijd zelfs geen maandelijkse betalingen te doen! Het overbruggingskrediet kan zowel voor professionele als particuliere doeleinden dienen.

Gratis en vrijblijvend advies !

Heb je interesse in een overbruggingskrediet ? Maak dan gerust een vrijblijvende afspraak. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Let Op, lenen kost ook geld ! Meer info